Поширені питання (FAQ)

Сторінка — @ 09.01.2008

Від адміністраторів: Любі друзі! FAQ це FAQ! І оскаржувати інформацію, що в ньому написана, безглуздо саме по собі. І бажано, щоб перед тим, як задавати свої питання (часом дурнуваті) на дошці побажань та зауважень ви прочитали повністю цей невеличкий розділ. І нехай прибуде з вами сила! І корінь женьшеня…

Контент

(під контентом маються на увазі цитати і картинки)

Чому мою цитату видалили?

На те може бути декілька причин:
— Ваша цитата – переклад або близька за змістом до цитати з іншого цитатника (в більшості випадків bash.org.ru).
— Ваша цитата – відомий анекдот, жарт, прикол або його варіація.
— Ваша цитата написана іноземною мовою. УкрБаш – український цитатник тому тут дозволені цитати лише українською мовою, хоча присутність у цитаті суржику або слів іноземною мовою (у невеликих кількостях) при необхідності допустима.
— Ваша цитата містить образи інших зареєстрованих користувачів.
— Ваша цитата є коментарем до сайту або до іншої цитати. В першому випадку вам слід писати на сторінці побажань і зауважень, в другому – краще сконцентувати свої зусилля на написання іншої гарної цитати ;). Зверніть увагу – коментарем вважається навіть проста згадка іншої цитати або її номеру в тексті!
— Ваша цитата отримала рейтинг, нижчий за -15 і автоматично видалена.

Чому мою картинку видалили?

На те може бути теж декілька причин:
— Ваша картинка порушує умови використання цього сайту, а також загальноприйняті морально-етичні норми. Сюди відносяться порнографія, надмірна жорстокість і т.і.. Ну не маленькі, розумієте.
— Ваша картинка не смішна. Отаман Вочевидячки нагадує, для чого ми взагалі зібрались на цьому сайті.
— Ваша картинка не є унікальною, тобто вже була розміщена раніше на якомусь сайті. До розміщення на Укрбаші допускаються лише оригінальні та унікальні картинки/малюнки/комікси/фотографії і т.д.. Навіть не думайте, що можете обдурити адміністрацію – навіть якщо ми ще не бачили цього зображення, то Google або інші користувачі бачили точно. І ваш випадок не буде виключенням.
— Ваша картинка містить сторонні елементи (“водяні знаки” (watermarks), копірайти сайтів і т.і.). Як правило, такі картинки порушують і попередній пункт, тому теж будуть видалені.
— Ваша картинка містить написи будь-якою мовою, відмінною від української. УкрБаш є сайтом, орієнтованим на українську/україномовну територію, тому написи на картинці (якщо вони є) мають бути лише українською мовою, хоча присутність суржику або слів іноземною мовою (у невеликих кількостях) при необхідності допустима.
— Ваша картинка містить образи інших зареєстрованих користувачів.
— Нагадуємо, що Укрбаш не є вашим особистим фотоальбомом, тому ваші персональні фото (“я з друганом”, “наше бухло” і т.і.) недопустимі у нас на сайті. Скористайтеся фотохостингами.
— Ваша картинка отримала рейтинг, нижчий за -15 і автоматично видалена.

Коли модератор підтвердить та опублікує мою цитату/картинку?

Модератори на сайті не займаються публікацією контенту. Вони лише слідкують за додержанням правил.
Для публікації ваша цитата має пройти соціальну премодерацію (що це таке), а потім набрати певну кількість голосів. Наразі ця величина дорівнює +150. Питання штибу “А чому такий високий/такий низький/саме такий поріг публікації” будуть ігноруватися. Відповідь одна — нам так захотілось!
З картинками ситуація інша. Для них соціальна премодерація не діє, тому вони одразу потрапляють у неопубліковане, а потім мають набрати певну кількість голосів. Наразі ця величина дорівнює +100. Чому саме так – ви вже знаєте.

Якесь дуже дивне у вас упорядкування цитат/картинок

Навпаки – дуже і дуже логічне.
На сторінці неопубліковане контент сортується за часом додавання.
На сторінці опубліковане (вона ж “головна сторінка”) – за часом публікації.
На сторінці найкраще – за рейтингом.
На сторінках неголосоване та випадкове сортування відбувається за особистою вказівкою Його Адміншейства, Його Меншого Адміншейства та в порядку, встановленому українським законодавством часів президентства Царя Гороха.

Чому у вас відсутня можливість коментувати цитати і картинки?

З досвіду інших цитатників коментарі не приносять користі і перетворюються на місце сварок та флуду, тому ця можливість ніколи не буде реалізована. І крапка. Скиглення з цього приводу будуть залишатися без коментарів.
Але своє враження від побаченого чи прочитаного ви можете (ба більше — вам необхідно) висловити за допомогою таких кнопок:
+“, якщо вам сподобалось.
“, якщо вам не сподобалось.
х“, якщо ви вважаєте, що опублікований контент порушує правила УкрБашу. Пишете причину скарги у віконці, натискаєте Enter – і черговий бойовий модератор перевіряє вашу скаргу.

Чи можу я змінити свою оцінку цитати (переголосувати, замість мінуса поставити плюс)?

Ні, не можете. Але вам напевне згодиться інформація, що за цитату з одного IP можна голосувати раз на 30 днів. Відповідно через місяць ви зможете поставити їй актуальну оцінку, щоправда попередня ваша оцінка не видалиться.

Я скаржився на контент декілька разів (бо подібне я бачив на bash.org.ru чи десь інде), але скаргу не задовільнили, чому?

На те може бути декілька причин:
— Контент на вказаному вами сайті був доданий пізніше, ніж на УкрБаш (вже є такі випадки).
— Модератор не знайшов плагіату на вказаному сайті, слід вказувати пряме посилання на оригінал.
— Модератор ще не бачив вашої скарги (модерування проводиться не так часто як ви думаєте).
— Модератор вирішив, що контент не є плаґіатом. Якщо ви вважаєте інакше – зв’яжіться з адміністрацією за допомогою е-пошти.
Прохання. Якщо скаржитесь на плаґіат чи боян, будь-ласка обов’язково вказуйте посилання на оригінал. Скарги штибу “тупо”, “БАЯЯЯЯЯН!” і т.і. ми не задовільняємо (окрім випадків, коли модератор впізнав у цитаті боян, засновуючись на власному гумористичному багажі, або ж коли надійшло більше 2 скарг на цитату.)

Чому у вас заборонено додавати цитати російською або іншими мовами?

Концепція ресурсу передбачає використання лише однієї мови – офіційної в Україні і зрозумілої для більшості користувачів, на яких орієнтується сайт – української. Повірте, є ще багато-багато цікавих сайтів іншими мовами.

Чи обов’язково додавати категорію до цитати?

Не обов’язково, але дуже бажано. Якщо ви не зробили це під час додавання цитати то це можна зробити на сторінці окремої цитати.
Категоризація картинок планується в 2012 році.

Що таке “Настрій дня”?

Це рейтинг, що будується на основі голосів на сайті.
Графік зміни настрою за сьогодні та вчора можна подивитися на цій сторінці.

Як можна підписатись на оновлення Укрбашу?

Сайт має три RSS-потоки, окрім того ви можете отримувати оновлення на електронну пошту або за допомогою віджета Opera:
rss всі цитати в RSS, всі цитати на E-mail
rss опубліковані цитати в RSS, опубліковані цитати на E-mail або опубліковані цитати на E-mail (Feedburner)
rss неопубліковані цитати в RSS, неопубліковані цитати на E-mail
rss всі картинки в RSS, всі картинки на E-mail
rss опубліковані картинки в RSS, опубліковані картинки на E-mail
rss неопубліковані картинки в RSS, неопубліковані картинки на E-mail
Віджет для Opera ви можете отримати, перейшовши на головну Укрбаша і клацнувши по іконці віджета в адресній строці (в блозі іконка не відображається). Також свіжі опубліковані цитати по мірі надходження публікуються на офіційних сторінках Укрбашу в соціальних мережах Facebook, Twitter, вКонтакте та Google+.
А власники смартфонів на базі Android можуть встановити на свій телефон офіційний клієнт для Укрбашу (на Укрбаш АРІ) з каталогу Android Market.
Бонус для тих, в кого немає постійного інтернету: завантажити файл з опублікованими цитатами за останні 30 днів (.txt), завантажити файл з усіма опублікованими цитатами на час завантаження (.txt.)

Я хочу розмістити цитату з УкрБашу в себе на сайті.

Для цього слід розмістити на вашому сайті спеціальний код. Всі інструкції – на сторінці “Цитата з УкрБашу на Вашому сайті”

Користувачі

Мені не надійшов код активації акаунту на електронну пошту

Будь-ласка, зверніться до адміністратора на сторінці побажань і зауважень. Оскільки труднощі з надходженням листів ми спостерігаємо лише на скриньки @mail.ru, прохання при реєстрації користуватися електронними адресами інших служб (команда Укрбашу рекомендує сервіс Gmail).

Хто такі “гурмани”?

Гурмани – це особлива група звичайних користувачів, які безпосередньо приймають участь в “соціальній премодерації”. Їм доступні всі цитати незалежно від дати опублікування та їх рейтингу. Щоб стати гурманом, необхідно мати 3 опубліковані цитати або картинки, після чого статус гурмана система надасть автоматично. Інших привілеїв перед звичайними користувачами у гурманів немає.

Що це за зелені цифри коло показників у профілях?

Це показники динаміки зміни. Вони показують зміну карми чи інших показників (опублікованих цитат, видалених цитат і т.д.) протягом певного часу. Наприклад +23 або -10.

Чому я не можу голосувати за цитати і картинки, додавати їх, або в мене немає доступу до сайту?

Цілком можливо, що вас забанили. Ця інформація з’явиться у вас на сторінці профілю (інформація буде видимою тільки вам) з вказанням дати закінчення бану. Бан може накладатися через систематичне порушення правил Укрбашу. Якщо Ви хочете оскаржити своє блокування, зверніться з листом на електропошту ukrbash [@] ukrbash.org . Будь-ласка, не турбуйте адміністрацію надаремне – ми приймаємо тільки обґрунтовані скарги щодо несправедливих блокувань, а не крики “а чо ви мене забанили?” чи “розбаньте мене ну будь-ласочка!”.

Чи можна видалити свій профіль, цитати і картинки назавжди?

Так, можна. Щоб видалити свій профіль, напишіть лист запит на адресу ukrbash [@] ukrbash.org з тієї адреси, на яку зареєстровано Ваш профіль. Щоб видалити свої цитати і картинки, просто відправте їх вгрубу з коментарем “Моє” до видалення вашого профілю. Їх неможливо буде видалити, якщо ви видалите акаунт до цього!
І ще. Ми будемо сумувати за вами. Можливо.

Чи можна приховати своє перебування на сайті?

Це можна зробити в налаштуванні профілю. Якщо ви цього не зробите, то будете показуватися в розділі “хто онлайн”, а зникатимете зі списку автоматично через 10 хвилин неактивності на сайті.

В багатьох профілях (наприклад у masterpiecer’a) я бачив аватарку. Як додати її до свого профілю?

Якщо ви вже зареєстровані на сервісі Gravatar, і електронна пошта, на яку ви там реєструвалися, збігається з тією, на яку зареєстрований профіль Укрбашу, то аватарка з’явиться автоматично. В іншому випадку – реєструйтесь і завантажуйте.

Чи можу я змінити свій логін (нікнейм) на Укрбаші?

Так, просто напишіть на адресу ukrbash [@] ukrbash.org з тієї адреси, на яку зареєстровано акаунт.

Скільки акаунтів може мати користувач на сайті?

Лише один. Основна причина – нам хочеться чистої статистики користувачів. Якщо вас забанено, і ви створите другий акаунт, обидва будуть забанені на 999 днів без права оскарження.

Як захищаються мої приватні дані, які я надаю вашому сайту?

Ми гарантуємо вам, що ми не надамо жодній людині (навіть “органам” за запитом) ваших контактних даних, які ви залишили під час реєстрації. Ваша електронна адреса буде використана тільки у випадку необхідності термінового зв’язку, а також для надсилання новин від адміністрації (за умови, що ви погодились із цим відповідною позначкою на сторінці редагування профілю). Якщо ви все ж бажаєте залишити користувачам сайту можливість із вами зв’язатись, ви завжди можете вказати своє ім’я/номер в будь-якій ІМ-мережі у вашому профілі. УВАГА! Ми не рекомендуємо публікувати в цитатах та профілях номери телефонів та електронні адреси, оскільки в такому випадку відповідальність за неочікувані наслідки адміністрація не несе.

Реклама та комерційні питання

Я хочу розмістити у вас рекламу, з ким домовлятися?

З головним офісом – ukrbash[@]ukrbash.org

Як я можу стати партнером Укрбашу і скільки це коштує?

Коштує 0 грн. 00 коп. з НДС та без ПФ, умови на цій сторінці.

В мене ще є питання…

Його слід писати на сторінці побажань і зауважень.

Автор FAQmasterpiecer під редагуванням Його Адміншейства MrGALL

Остання редакція – 8 жовтня 2012 року.

Коментування вимкнено

Коментарів немає.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© УкрБаш, 2007—2024 / Блоґ працює на WordPress та Barecity